Illustration © Nikki McClure

contentarea top menu

type=digital_archives

Info:
"The Inter Alia Foundation works to promote social and legal equality between men and women, gays, lesbians, bisexuals and transgender, and the elimination of racial discrimination; [it wants to] inform the public about the effects of discrimination and the rights of the affected groups." blog's emphasis on lgbtq, gender politics, equality, women's rights, discrimination, human rights, anti racism, homophobia, lgbt parents and rainbow families, media, violence etc.

Statement:
Az Inter Alia Alapítvány azért dolgozik, hogy elősegítse a nők és férfiak közötti egyenlőséget, illetve a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek társadalmi és jogi egyenlőségét; az etnikai alapú hátrányos megkülönböztetés felszámolását; tájékoztasson a hátrányos megkülönböztetés hatásairól, illetve az érintett csoportok jogairól.

Ennek érdekében írunk és szervezünk, információt terjesztünk, könyveket és oktatási anyagokat publikálunk, kutatunk, és mindennek ismertetésére blogot írunk.

Az inter alia (latin) jelentése: többek között, egyebek között. A névválasztás kifejezi az alapítvány célját: elősegíteni a reprezentációs diverzitást, felhívni a figyelmet magyarországi kisebbségi (vagy szociális értelemben annak tekinthető, hátrányos helyzetű) csoportokra, és tájékoztatni a közvéleményt a hátrányos megkülönböztetés hatásairól, ezen csoportok jogairól, illetve kultúrájáról.

Az Inter Alia blog tájékoztat, véleményez és vitára késztet genderkérdésekről, szexizmusról és heteroszexizmusról, melegjogokról, rasszizmusról és etnocentrizmusról, presztízsről és társadalmi osztályokról.

Location

Budapest
Hungary
47° 29' 54.2616" N, 19° 2' 26.7288" E
Names of Producers/organizers/editors/creators: 
Inter Alia Alapítvány (Inter Alia Foundation)
Timerange, Issue-nr, ...: 
2008 - now
Language of project: 
Hungarian (some entries in English)
Topic: 
Grassroots media in Europe
Human rights
LGBT and queer issues
Race & ethnicity