Illustration © Nikki McClure

contentarea top menu

type=digital_archives

Girl Power Fest 09 takes place from 13th to 22nd November 2009.

"Potpuni naziv festivala - Girl Power, festival ženskog stvaralaštva, zapravo samim nazivom govori o kakvom se festivalu radi. U "moru" razno raznih događanja Udruga M:A:K odlučila je napraviti festival posvećen isključivo ženskom stvaralaštvu.

Zašto samo ženskom stvaralaštvu?

Upravo iz onog razloga koji se je pokazao kao istinit kada se je cijela priča o festivalu počela širiti u jednom malom gradu kao što je Koprivnica. Na spomen festivala pitanja koja se učestalo pojavlju su, "Ženski filmovi!??" Ženski bandovi? Pa zar to postoji?" i slično.

Iz tog razloga je i napravljen festival koji ne spada niti u jednu ideologiju, niti u jedno sexualno opredjeljenje, jednostavno, to je festival ženskog stvaralaštva na kojem cure/žene, kako je kome draže, imaju svoj prostor da pokažu što rade. Upravo iz razloga da se razbije to neko mišljenje da npr. ženski bandovi ne postoje. O postoje, itekako...

Cilj ovog festivala je u narednim godinama postati prepoznatljiv i jedan od najpoznatijih festivala ženskog stvaralaštva u Hrvatskoj. Ako će biti sreće, i šire." (http://www.girlpowerfest.com/index.html)

Location

Koprivnica
Croatia
46° 9' 42.3396" N, 16° 49' 36.966" E
Date: 
11/13/2009 - 11/22/2009
Topic: 
Girls and young women
Ladyfest