Illustration © Nikki McClure

contentarea top menu

type=digital_archives

"
Om ladyfest Göteborg

I Sverige finns Ladyfest representerat i Stockholm, Umeå, Malmö och Göteborg, men Ladyfest Göteborg är för närvarande den enda aktiva gruppen
Vilka är ni som anordnar Ladyfest i Göteborg?

Vi som anordnar Ladyfest i Göteborg är en arrangörsgrupp som vill jobba för ett mer jämställt kulturliv. Detta gör vi genom att agera istället för att gnälla!

I Göteborg och i de övriga grupperna i Sverige har vi valt att det enbart ska vara kvinnor i den arrangerande gruppen. Våra möten är öppna för att alla att besöka och man väljer sin grad av engagemang utefter tid, ork och lust. Till varje arrangemang väljer vi en ny organisationsstruktur för att ansvarsområdena ska gå runt i gruppen och kunskap och erfarenheter ska kunna spridas.

Till Ladyfest Göteborgs arangemang är alla besökare oavsett kön och ålder välkomna. Vi arbetar för att alla ska kunna hitta något de är intresserade av och satsar därför på att ha stor bredd både vad gäller genrer, etableringsgrad och geografisk härkomst bland de medverkande artisterna. Vi bokar såväl både lokala och internationella artister, nyetablerade och stora dragplåster.
Vad gör Ladyfest Göteborg?

På alla Ladyfest Göteborgs arrangemang ska artister och konstnärer vara kvinnor. Vi gör vissa undantag för artistgrupper där det minst ska vara 50 procent kvinnor i gruppen och kvinnor ska vara initiativtagare, låtskrivare och frontperson för gruppen. Detta då kvinnor ofta enbart är med i exempelvis musikgrupper som sångerska, men mycket mer sällan spelar instrument eller skriver musik.

Fram till och med 2007 arrangerade vi att ha en årlig endagarsfestival. Därefter har vi istället satsat på att ordna klubbar, bazaarer och att samarbeta med andra arrangörer. Vi kan även bokas för föreläsningar om jämställt arrangörskap, kontakta oss på infoatladyfest [dot] se
Varifrån får Ladyfest Göteborg sina pengar?

Ladyfest Göteborg är en helt ideell förening som drivs genom intäkter från olika arrangemang, stöd från andra föreningar och till viss mån från bidrag. Alla pengar som Ladyfest Göteborg får in går direkt tillbaka in i föreningen. Ladyfest Göteborg har inget ekonomiskt vinstsyfte." (http://www.ladyfest.se/gbg/omladyfest.php)

Location

Gothenburg
Sweden
57° 41' 47.1912" N, 11° 59' 12.3756" E
Names of Producers/organizers/editors/creators: 
Stina Nilsson, Emma Backman, Raisa Pennanen, Helene Karlsson, Hannah Engberg, Sandra Mickelsson, Alva Mårdsjö, Emilie Olsson, Sofia Andersson, Malin Nordström
Date: 
11/10/2007
Image: 
Rights: 
Copyright reserved
Topic: 
Ladyfest